IDŐPONTFOGLALÁS

logo
1092 Budapest, Kinizsi utca 33. fsz.5. 5. kapucsengő, a rendelő bejárata a belső udvarban (II. lépcsőház) található

Ultrahang

Szakembereink

Szakrendelők egy nagyfelbontású, kifejezett jó képminőséggel rendelkező modern Samsung Ultrahang készülékkel bővült. Rövid előjegyzési idővel, kellemes környezetben, tapasztalt radiológus szakorvosokkal várjuk kedves pácienseinket magán orvosi rendelőnkben

Mi jelent az ultrahang vizsgálat, és mire használjuk?

Az egyik legkevesebb káros hatással járó és a beteget legjobban kímélő, kifejezetten fájdalommentes vizsgáló eljárás az ultrahang vizsgálat. Az ultrahang készülék az emberi fül számára nem hallható hanghullámokat bocsát ki. Ezek egy része visszaverődik, más része pedig elnyelődik. A visszaverődő hullámokat a készülék érzékeli, és elektromos jelekké alakítja.

Az ultrahang segítségével a belső hasi szervek (máj, lép, vese, mellékvese, hasnyálmirigy,…) valamint a pajzsmirigy állapotáról kaphatunk képet. Segítségével meghatározhatóak a vizsgált szervek normál mérete, szerkezete, kóros esetben láthatók a méretbeli és szerkezetbeli eltérések, a körülírt kóros képletek, kóros folyadékgyülemek és gyulladásos eltérések.

Az ultrahang készülékünk alkalmas a nyaki erek, lágyrészek, és alsó végtag artériák és a vénák un. doppler-hatáson alapuló vizsgálatára. Ezzel kimutatható az alsó végtag nagy vénáiban keletkező vérrög (thrombus) hatására kialakuló véráramlás-csökkenés vagy megszűnés, és a nyaki artériában kialakuló plakk is felderíthető.

Időpontfoglalás:

Copyright © 2019-2024 Minden jog fenttartva SanBer Medical Kft részére.